Torsdags-hus-koncerten

”Torsdagshuskoncerten” er en klassisk koncert i et hjem i Køge Kommune. En unik mulighed for at komme helt tæt på en kunstner, i det øjeblik kunsten skabes.

Bjarke Mogensen, torsdagshuskoncerten

Hvad kan man forvente?

Klassisk musik og moderne folkemusik formidlet af nogle af Danmarks dygtigste unge kunstnere, som hver især har udmærket sig i forskellige konkurrencer og modtaget prestigefyldte priser.

At komme helt tæt på en udøvende kunstner og høre dem selv presentere musikken.

At kunne lytte til musikken på flere måder. Her vil du også kunne ”lytte” med øjne og følelser, fordi du kan se alt hvad der sker. En let rysten på hånden, varmen fra det arbejdende menneske, det koncentrerede udtryk i ansigtet. Smerten, glæden og længslen som musikken udtrykker og følelsen af at være sammen om noget.

 

Huskoncert

Hvorfor er det vigtigt?

Jeg vil gerne skabe en anderledes ramme om den musik, der betyder allermest for mig. Jeg tror ikke at noget kan sammenlignes med selv at spille musikken, men jeg håber at skabe følelsen af at være en vigtig brik i udførelsen. Det er vigtigt for mig at lave et unikt arrangement, der henvender sig specielt til Køge kommunes borgere, fordi det er her jeg selv hører til.

Jeg har opdaget at jeg selv skulle ”lære” at lytte til klassisk musik.  Det tager tid og jeg tror kærligheden til musikken udvikles ved gentagne gange at lytte til det. Hvis man giver musikken tid, vil man opdage dybder i den og samtidig sig selv, som er svære at undvære når man først har været der.